Valokuvat verkkosivuilla. Tärkein asia verkkosivuillasi?

Jaa postaus helposti tästä!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Pikalinkit

Tietokoneet, puhelimet ja nettiyhteydet nopeutuvat päivä päivältä ja ihmisten kärsivällisyys huononee vähintään samaa vauhtia. Tietoa on saatava heti, jos tietoa sivuiltasi ei löydä muutaman sekunnin aikana – asiakas lähtee etsimään sitä muualta. ”Mutta eihän kukaan ehdi lukea muutamassa sekunnissa mistä yrityksessäni on kyse?” Ei niin, mutta oikeanlaisella valokuvalla kotisivuilla voit viestin välittämisessä onnistua – kertoohan kuva kuitenkin enemmän kuin tuhat sanaa.

Kaikki ihmiset ei tykkää lukea, mutta oletko koskaan kuullut kenenkään sanovan ”Mä en tykkää valokuvista” ?

Kaikki rakastavat hyviä valokuvia. Hyvät valokuvat kotisivuilla voivat muuttaa koko sivuston laadun uuteen uskoon. Tämän takia hieman ihmettelen, miksi kotisivuja rakentaessa ne ei suurimmalla osalla käy edes mielessä. Ehkä se johtuu siitä että normaalin sivuston koodarin näkökenttä pienenee niin, että hän näkee vain virheitä omassa koodissaan, eikä niinkään osaa asettua asiakkaan saappaisiin. Joka on kieltämättä vaikeaa, jos on katsellut sivustoa yötä päivää koodatessa. Tämän takia olisi hyvä saada mahdollisimman paljon palautetta ulkopuolisilta ihmisiltä ketkä saavat sivustosta ensivaikutelman.

90 prosenttia informaatiosta, mitä saamme päivittäin on visuaalista, joten ei ole yllätys että valokuvat kotisivuilla kiinnittävät huomion ja herättävät tunteita. Esimerkiksi mökki minkä laitat vuokralle saattaa herättää ihmisissä lapsuuden muistoja. Voit vain yrittää saada aikaan saman efektin pelkällä tekstillä – tuskinpa onnistut. Ylipäänsä joka ikisen esineen listaaminen mökin sisältä on paljon hankalampaa teksti muodossa, kun kuvalla, josta asiakas voi heti skannata kaiken itselle oleellisen.

Keskimäärin ihmiset muistavat 10 % saamastaan informaatiosta 3 päivän päästä, mutta kuvat voivat nostaa sen jopa 65 prosenttiin. Voit vain kuvitella minkälainen vaikutus tällä on myynnin näkökulmasta. lähde

Kuvaaja siitä kuinka paljon valokuvia haetaan verrattuna muuhun, valokuvat kotisivuilla ovat tärkeitä.
Tässä Jumpshotin tutkimuksen kuvaajassa näet kuinka monta prosenttia kaikista hauista internetissä on tehty Google kuvahaussa. 20% tuli itsellenikin yllätyksenä, joten ei ole siis ihme että kuvat ovat tärkeä osa kotisivuja.

Minkälaiset valokuvat kotisivuilla ovat hyviä?
Naamakuvat

En keksi yhtäkään nettisivua missä naamakuvat olisi huono idea. Kuvat ihmisistä lisäävät luottoa, ja saavat asiakkaan ajattelemaan, että hän on tekemisissä ihmisen kanssa, eikä vain jonkin tusina sivuston. Näin ollen asiakas muodostaa tunnesiteen yritykseesi samantien. Jos sinun budjettisi ei millään kestä muutaman sadan euron ammattikuvia, niin suosittelen silti ottamaan edes henkilöstökuvat yrityksesi työntekijöistä. Normaalit käyttökelpoiset naamakuvat saat otettua vaikka puhelimella, muutaman vinkin avulla. (Lupaan opettaa aiheesta lisää tulevissa blogeissa, mutta ethän silti käytä puhelimesi etukameraa sitä odotellessa.)

Taustakuvat

Sivustolle luodaan tunnelma taustakuvien avulla. Esimerkiksi aikaisemmin mainitsemallani mökin vuokraus -sivulla olisi hyvä luoda tunnelma ottamalla kuva mökkialueen maisemista tai vaikka takkatulesta, joka vie asiakkaan oikeanlaiseen mielentilaan samalla sekunnilla kun sivusto aukeaa. Taustakuvana on myös mahdollista käyttää ilmaisia kuvapankin kuvia, mutta niistä hieman lisää myöhemmin. Taustakuvissa pitää kuitenkin varoa ettei sivustosta tule liian sekavan näköinen.

Tuotekuvat

Verkkokaupoissa valokuvat ovat erittäin tärkeitä. Lähestulkoon jokaisessa verkkokaupassa tuotteita selataan kuvien perusteella, jos kuvat ovat huono laatuisia, niin selailu on vaikeampaa ja huonontaa huomattavasti käyttäjäkokemusta ja mahdollisuus siihen että asiakas palaa sivuillesi uudestaan, heikkenee. Itseasiassa 67% ihmisistä sanoo, että laadukas tuotekuva on erittäin tärkeä asia ostopäätöksen kannalta. Tuotekuvat ovat jopa tärkeämpiä kuin itse tuoteinfo tai arvostelut.

Valokuva nettisivuista joita voi selata naamakuvien perusteella, eikä tarvitse lukea tekstiä. Verkkosivuilla tämä toimii hyvin.
Tässä esimerkissä näet sinisillä viivoilla miten katse liikkuu sivulla jossa on aitoja ihmisen kuvia, myös verkkosivun selailu on paljon nopeampaa kuin silloin jos verkkosivuilla olisi pelkät nimet ja tekstit henkilöistä.
Minkälaiset kuvat eivät ole hyviä?
Kuvat jotka näyttävät mainoksilta

Sitä myötä, kun netin selaaminen on yleistynyt, on myös mainoksien määrä sivustoilla kasvanut. Siitä syystä ihmisten aivot ovat kehittyneet niin että mainoksia ei huomioida sivustoilla. Eli jos kuvasi näyttää vähänkin mainos bannerilta, niin asiakkaan silmä välttää sen eikä silloin kuvasta ole mitään hyötyä. Päinvastoin asiakkaalle jää olo, että sivustollasi on paljon mainoksia eikä se ole ikinä hyvä asia.

Kuvapankin kuvat

Miksi kuvapankin kuvat ovat huonoja verkkosivuilla? Ei ne aina olekaan, mutta jos ei tiedä mitä tekee, niin ne ovat. Kuvapankin kuvat saattavat kuulostaa helpolta ja halvalta vaihtoehdolta, mutta niiden mukana tulee myös ongelmia. Esimerkiksi se että kuvapankin kuvat yleisesti ottaen näyttävät enemmän mainoskuvilta ja niinkuin kerroin, niin silmä välttää mainoksia. Kuvapankin kuvilla ei myöskään saa samanlaista yhteyttä asiakkaaseen kuin aidoilla kuvilla, koska niissä ei ole mitään henkilökohtaista tai uniikkia. Uniikista puheen ollen seuraava ongelma tulee, kun lataat omasta mielestä hyvän kuvan sivuillesi ja huomaat että sama kuva on joka toisella saman alan yrityksellä käytössä. Tämä haittaa jo ensinnäkin siinä, kun asiakas näkee kuvan, jonka on jo nähnyt toisella sivulla. Tällöin hän ajattelee heti sitä toista yritystä, eikä sinun yrityksesi jää silloin mieleen.

Kuvapankin kuvat voi tulla kysymykseen silloin jos kuvan ottaminen on paljon vaikeampaa kuin sen löytäminen kuvapankista. Esimerkiksi jos haluat tehdä nettisivun joka haluaa pelastaa metsänorsut, niin on todennäköisesti helpompi löytää kuva kuvapankista kuin lähteä itse sademetsään ottamaan kuvaa. Tai siinä tapauksessa, jos haluat vahvasti muokatun kuvan esimerkiksi jotain scifi tyylistä niin silloin pohjana on helppoa käyttää kuvapankin kuvaa. Muutenkin yleensä on hyvä muokata kuvapankin kuvia, niin ne erottuvat Google haussa muista samanlaisista kuvista.

Tässä kuvassa näet miten katseen suunnalle käy jos kuva on turha, tai jos kuva näyttää vähänkin mainos-/kuvapankin kuvalta. Myös kuvan sijoittelulla on paljon merkitystä.
Tässä kuvassa näet miten katseen suunnalle käy jos kuva on turha, tai jos kuva näyttää vähänkin mainos-/kuvapankin kuvalta. Myös kuvan sijoittelulla on paljon merkitystä.
Käytä kuvia joilla on tarkoitus

Kuvan idea kotisivuilla voi olla hyvinkin kaukaa haettua, kunhan se idea kuitenkin löytyy. Maisemakuvat ovat esimerkiksi ihan okei tunnelman luomisessa, mutta niitä ei pitäisi käyttää turhaan. Yleensä turhat kuvat vaan tekevät verkkosivuistasi sekavammat.

Kuvat herättävät paljon huomiota. Tästä johtuen kuvilla voidaan myös ohjata hyvin vierailijan käytöstä, mikä on etenkin myyntisivuilla erittäin tärkeää. Jos tämä taas tehdään väärin, esimerkiksi jos kuvassa olevan henkilön katseen suunta on pois päin jostain tärkeästä nappulasta, niin se jää helposti vähemmälle huomiolle, eikä asiakas paina sitä.

Hemosolutions mobiili etusivusta tehty heatmap josta näkee katseen suunnan. Kotisivut nappi korostuu hyvin, valokuvat kotisivuilla on tärkeitä.
Tällä sivustolla voit tarkistaa omien kuviesi heat mapin joka kertoo mihin ihmiset katsovat kuvassasi.
Kuvat kuntoon!

Kuvien ottaminen on nykyään erittäin vaivatonta. Jos sinulla on tarve kuville niin etenkin Helsingin alueella me saamme ne hoidettua nopeasti ja jopa samana päivänä, kun tilaat. Kuvien ottaminen myös muualla suomessa onnistuu.

Jos sinulla on tarvetta kotisivuille ja valokuville – voit hinnan laskea hintalaskurillamme. Jos sinulla löytyy kotisivut, mutta kuvat eivät ole hyvällä tasolla, tarvitset pelkästään henkilökuvia tai vaikka markkinointimateriaaliksi valokuvia, niin ota meihin yhteyttä, niin hoidetaan yrityksellesi kerralla kunnon kuvat.

Jaa postaus helposti tästä!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Seuraa meitä somessa.